Onderhoud


Slijtage

Binnenschilderwerk is onderhevig aan slijtage. We raken deuren en ramen vaak op de zelfde plekken aan. Huisdieren lopen langs onze muren. Met de stofzuiger stoten we stukjes verf van deuren en kozijnen. De verf op ons houtwerk en onze muren wordt ook beïnvloed door zonlicht, gebrek aan ventilatie, roken, koken, etc. Na verloop gaat het frisse karakter van het schilderwerk verloren en krijgt het een meer doffe en versleten uitstraling.

 

Buitenschilderwerk is onder invloed van licht, temperatuurwisselingen, water en wind, onderhevig aan slijtage. Na verloop van tijd wordt het schilderwerk dof, gaat het kleine haarscheurtjes vertonen en begint uiteindelijk los te laten. Wanneer dat laatste het geval is krijgen wind en water vrij spel op het onderliggende houtwerk en de muren.

 

Om uw schilderwerk in optimale conditie te houden is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Uitstel van onderhoud leidt op termijn tot meer ingrijpende herstel werkzaamheden en hogere kosten. Bovendien heeft achterstallig onderhoud invloed op de waarde van uw woning of bedrijfspand. Laat daarom uw schilderwerk regelmatig onderhouden. 

 

Onze specialisten maken uw woning of bedrijfspand (weer) toekomstbestendig door:

houtrot te repareren;

het juiste verfsysteem, passend bij uw woning en de weersomstandigheden, te kiezen;

inwatering te voorkomen door neuslatten of dorpelbeschermers te plaatsen.